Beacall’s Lane, Shrewsbury

Client: Verve School Ltd
Type: Residential
Apartments: 18
Contract Value: tbc
Construction: Part refurbishment and part new build hybrid steel frame/LGSF
Status: Completion expected 2020

Comprising the redevelopment of a 2 storey Victorian schoolhouse and separate new building, this project comprises of 18 bespoke apartments.  The new build is set to the end of the schoolhouse grounds with generous floor to ceiling levels to replicate the original building.  Consisting of 8 new apartments, the new build is situated above a carp park undercroft containing the majority of parking spaces for the development allowing the original grounds to maximise the open space available.

The existing schoolhouse has been uniquely reimagined into 9 contemporary duplex apartments within each of the two floor levels with mezzanine bedrooms taking full advantage of the views through the existing large window openings.